Yssi yhdistysportaali

Savonlinnan alueen yhdistysten rekisteri ja laajentuva portaali

Asiakkaan lähtötilanne

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n aiempi yhdistysrekisteri oli hankala käyttää ja päivittää, eikä ulkoasukaan enää vastannut nykyvaatimuksia.

Uusi sivusto haluttiin tehdä niin, että se olisi mahdollisimman helppokäyttöinen sekä käyttäjien että ylläpitäjien näkökulmasta ja että yhdistysten tiedot löytyisivät mahdollisimman helposti millä tahansa laitteella.

Lisäksi Yssi haluttiin luoda niin, että sitä olisi mahdollista kehittää ja laajentaa jatkossa vaihe vaiheelta entistä kattavammaksi ja hyödyllisemmäksi kokonaisuudeksi.

Lähestymistapa

Aloitimme projektin tutustumalla yhdessä muutamiin vastaaviin palveluihin – ja mietimme mikä niissä on hyvää ja mikä huonoa.

Tämän jälkeen laadimme listan asioista ja ominaisuuksista, jotka Yssissä täytyy olla, jotta Yssi-portaali palvelee sekä Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:tä että kaikkia alueen yhdistyksiä ja palvelun tulevia käyttäjiä mahdollisimman hyvin.

Kun kaikki toiveet ja vaatimukset oli listattu ylös, Digitoimisto Jargon suunnitteli ja toteutti täysin räätälöidyn Yssi-portaalin, tai tarkemmin sanottuna sen ensimmäisen vaiheen eli Yhdistysrekisterin.

Yssin toisessa vaiheessa portaaliin lisättiin jälleen yhteisen tavoitteiden suunnittelun mukaan räätälöity tapahtumakalenteri, johon kuka tahansa palveluun rekisteröityvä käyttäjä voi lisätä helposti oman yhdistyksensä tapahtumia – millä laitteella tahansa.

Lopputulos

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:llä ja Savonlinnan alueen kaikilla yhdistysaktiiveilla ja tietysti portaalin kaikilla käyttäjillä on nyt käytössään erinomainen portaali, josta voi hakea alueen yhdistyksiä ja yhdistysten tapahtumia.

Yhdistysten ja ylläpitäjien sekä kumppanitahojen, esimerkiksi Sosterin, on helppo syöttää ja hakea sekä yhdistysten että tapahtumien tietoja.

Yssi-portaali on otettu erittäin hyvin vastaan ja palveluun lisätään päivittäin uusia tapahtumia ja yhdistyksiä.

Tällä hetkellä Digitoimisto Jargon toteuttaa yhdessä Savonlinnan Seudun Kolomosen kanssa Yssin 3. vaihetta, jossa palveluun lisätään harrastetoimintaosio, josta löytyy jatkossa ns. matalan kynnyksen tapahtumia. Yssiin tulee tiedot mitä, missä ja milloin tapahtuu ja miten toimintaan pääsee mukaan.

Tulevaisuudessa – näillä näkymin vuonna 2019 – Yssiin tullaan lisäämään myös vapaaehtoistoiminnan osio, joka yhdistää vapaaehtoistyön eri tahot eli

  • henkilöt, jotka haluavat tehdä vapaaehtoistyötä
  • yhdistykset, jotka tarvitsevat vapaaehtoisia
  • yksityishenkilöt, jotka haluaisivat arjessaan vapaaehtoisten apua

Jos oma yhdistyksesi ei löydy vielä Yssistä, käy tallentamassa yhdistyksesi tiedot ja tapahtumat Yssiin.

Muita onnistuneita projektejamme

rantasalmigolf-nettisivut

Rantasalmi Golf

Rantasalmi Golf Mukava 9-reikäinen golfkenttä Itä-Suomessa Asiakkaan lähtötilanne Rantasalmi Golfin aiemmat sivut eivät toimineet enää...
yssi-yhdistysportaali

Yssi yhdistysportaali

Yssi Yhdistysportaali Savonlinnan alueen yhdistysten rekisteri ja laajentuva portaali Asiakkaan lähtötilanne Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n...
lomamokkila-nettisivut-uusi

Lomamokkila

Lomamokkila Suomen paras B&B (TripAdvisor 2015) Asiakkaan lähtötilanne Lomamokkilan aikaisemmat nettisivut eivät toimineet hyvin mobiililaitteissa...