Kirjoita milloin haluat – julkaise oikeaan aikaan

Tämän vinkin avulla parannat päivitystesi näkyvyyttä helposti ja nopeasti!

Kuten olet saattanut jo jostain lukea, Facebook on rajoittanut sosiaalisen median päivitysten näkyvyyttä toistuvasti.

Julkaisujesi oikea-aikaisuudella on siis entistä suurempi merkitys.

Valitettavan usein kuitenkin käy niin, ettei sinulla (kiireisellä yrittäjällä) yksinkertaisesti ole aikaa kirjoittaa päivitystä juuri oikealla hetkellä.

Tällöin käy helposti niin, että päätät kirjoittaa päivityksen myöhemmin ja asia unohtuu tai että julkaiset päivityksesi väärään aikaan – esimerkiksi klo 23.12 tai jonain muuna ajankohtana, jolloin päivitys menee todennäköisesti ohi niiltä, joiden silmien eteen päivitys haluttiin saada.

Näkyvyyden parantamiseen on onneksi helppo ratkaisu – nimittäin päivityksen ajastaminen

Ajastamistoiminnon avulla voit kirjoittaa päivitykset juuri silloin kun sinulla on aikaa ja inspiraatiota ja asettaa ne ilmestymään Facebookiin juuri sopivalla hetkellä.

Voit siis kirjoittaa vaikka koko viikon, kuukauden tai vuoden tärkeät päivitykset kerralla, eikä sinun tarvitse enää koskaan masentua siitä, että unohdit kirjoittaa sen päivityksen, jonka vielä pari päivää sitten muistit.

Ja bonuksena: kun ajastat päivityksen, Facebook näyttää sinulle siitä esikatselun sekä tietokoneilla että mobiililaitteissa näytettävästä versiosta ja voit tehdä siihen tarvittavia muutoksia ja viimeisiä viilauksia!

Näin ajastat Facebook-päivityksen

Vaihe 1: Kirjoita päivitys normaalisti mutta valitse Julkaise-toiminnon sijaan Ajasta.

Vaihe 2: Määritä päivitykselle omasta mielestäsi parhaiten sopiva ajankohta.

Jos haluat tarkastella tai muokata ajastettuja (tai luonnostilassa olevia) päivityksiäsi, pääset niihin etusivullasi näkyvästä ilmoituksesta.

Voit avata päivityksen esikatselun napsauttamalla haluamaasi päivitystä luettelosta.

Tässä ikkunassa näet siis esikatselun sekä pöytäkoneen että mobiililaitteiden versioista ja voit muokata päivitystä, muuttaa aikataulua, julkaista päivityksen heti tai poistaa päivityksen kokonaan.

Helppoa, eikö totta!

Keskustele aiheesta

Hannu Jaatinen

Lähes kaiken kantapään kautta oppinut WordPress- ja nettisivuasiantuntija, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja henkilöbrändejä saamaan enemmän hyötyä nettisivuista ja muista verkon tarjoamista mahdollisuuksista ... ja lupaa yrityksen nimestä huolimatta että et joudu kuuntelemaan sanaakaan turhaa jargonia.