Tee soittaminen helpoksi

 

Tällä pienellä muutoksella saat lisää yhteydenottoja

Nettisivustoja käytetään tänä päivänä jo todistetusti enemmän mobiililaitteilla kuin pöytätietokoneilla, ja näiden kahden välinen suhde tulee jatkossa todennäköisesti kallistumaan vain enemmän ja enemmän mobiililaitteiden suuntaan.

Lähes kaikilta sivuilta löytyy nykyään yrityksen puhelinnumero, mutta se on valitettavan usein vain ns. tekstimuodossa ja monesti pienehköllä ja tiiviillä rivivälillä kirjoitetussa tekstiosiossa, josta sen napauttaminen on erittäin vaikeaa.

Lisäksi, jos puhelinnumeroon ei ole määritetty soittolinkkiä, sen napauttaminen vain harvoin käynnistää soittotoiminnon.

Tällöin käyttäjän ainoa vaihtoehto on joko yrittää muistaa puhelinnumero, sulkea selain ja käynnistää numeronvalinta – ja joutua ehkä noloon tilanteeseen, kun puhelinnumero ei ollutkaan oikein.

Kokeneemmat käyttäjät voivat yrittää maalata numeron kännykkänsä näytöltä, kopioida sen laitteen leikepöydälle muistiin ja liittää sen sieltä numeronvalitsimeen.

Tämäkin on käytännössä melko hankalaa ja aiheuttaa kävijälle aivan liikaa vaivaa ja saattaa kenties aiheuttaa jopa sen, että käyttäjä ei loppujen lopuksi ota yhteyttä vaan sulkee sivuston ja siirtyy toisen yrityksen sivuille.

Jos et halua ottaa sitä riskiä, että karkotat kävijät kilpailijoidesi sivuille, vaan haluat tarjota nettisivujesi käyttäjälle helpon yhteydenottotavan, niin varmista, että sivuiltasi löytyy riittävän iso soittopainike tai -linkki, jota napauttamalla puhelu käynnistyy automaattisesti.

 

Menetelmä 1: Jos sivustosi on tehty WordPressillä

Asenna sivustollesi Call Now -lisäosa osoitteesta https://fi.wordpress.org/plugins/call-now-button/, ota se käyttöön ja anna puhelinnumerosi.

Jos haluat määrittää asetuksia tarkemmin, voit tehdä sen lisäosan Advanced Settings -kohdasta.

 

Menetelmä 2: Jos sivustosi ei ole tehty WordPressillä – lisää puhelinnumeroosi tel-linkki

Muuta itse tai pyydä sivujesi ylläpitäjää muuttamaan puhelinnumerosi esim. seuraavasti

Vanha: 050 532 5570

Uusi: <a href=”tel:+358 50 532 5570″>Soita: 050 532 5570</a>

Kuvan kanssa: <a href=”tel:+358505325570″><img src=”http://nettimajakka.fi/wp-content/uploads/2017/01/soitapainike-300×300.png” alt=”Soita meille” width=”300″ height=”300″ /></a>

 

Menetelmä 3: Ota yhteyttä ja pyydä minua päivittämään sivustosi:


Soita minulle


Lähetä tekstiviesti

Jos artikkelista oli sinulle hyötyä, jaa ihmeessä se muidenkin luettavaksi

Hannu Jaatinen