Kirjoita milloin haluat – julkaise oikeaan aikaan

Tämän vinkin avulla parannat päivitystesi näkyvyyttä helposti ja nopeasti!

Kuten olet saattanut jo jostain lukea, Facebook on rajoittanut sosiaalisen median päivitysten näkyvyyttä toistuvasti. Julkaisujesi oikea-aikaisuudella on siis nyt entistä suurempi merkitys.

Valitettavan usein kuitenkin käy niin, että päivityksistä vastaavalla henkilöllä – esimerkiksi kiireisellä yrittäjällä – ei yksinkertaisesti ole aikaa kirjoittaa päivitystä juuri oikealla hetkellä.

Tällöin käy helposti niin, että hän päättää kirjoittaa päivityksen myöhemmin ja unohtaa sen tai että hän julkaisee päivityksensä täysin väärään aikaan – esimerkiksi klo 23.12 tai jonain muuna ajankohtana, jolloin se menee todennäköisesti ohi niiltä, joiden silmien eteen päivitys haluttiin saada.

Onneksi tähän ongelmaan on helppo ratkaisu – nimittäin päivityksen ajastaminen.

Ajastamistoiminnon avulla voit kirjoittaa päivitykset juuri silloin kun sinulla on aikaa ja inspiraatiota ja asettaa ne ilmestymään Facebookiin juuri sopivalla hetkellä.

Voit siis kirjoittaa vaikka koko viikon, kuukauden tai vuoden tärkeät päivitykset kerralla, eikä sinun tarvitse enää koskaan masentua siitä, että unohdit kirjoittaa sen päivityksen, jonka vielä pari päivää sitten muistit.

Ja bonuksena: kun ajastat päivityksen, Facebook näyttää sinulle siitä esikatselun sekä tietokoneilla että mobiililaitteissa näytettävästä versiosta ja voit tehdä siihen tarvittavia muutoksia ja viimeisiä viilauksia!

Näin ajastat Facebook-päivityksen

Vaihe 1: Kirjoita päivitys normaalisti mutta valitse Julkaise-toiminnon sijaan Ajasta.

Vaihe 2: Määritä päivitykselle omasta mielestäsi parhaiten sopiva ajankohta.

Jos haluat tarkastella tai muokata ajastettuja (tai luonnostilassa olevia) päivityksiäsi, pääset niihin etusivullasi näkyvästä ilmoituksesta.

Voit avata päivityksen esikatselun napsauttamalla haluamaasi päivitystä luettelosta.

Tässä ikkunassa näet siis esikatselun sekä pöytäkoneen että mobiililaitteiden versioista ja voit muokata päivitystä, muuttaa aikataulua, julkaista päivityksen heti tai poistaa päivityksen kokonaan.

Helppoa, eikö totta!

Jos artikkelista oli sinulle hyötyä, jaa ihmeessä se muidenkin luettavaksi

Hannu Jaatinen